Stipendije

Prezentacija programa stipendija Njemačkog gospodarstva za zemlje zapadnog Balkana održat će se u ponedjeljak, 16.10.2017. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru s početkom u 16:00h (učionica 22).

Program stipendija pokrenut je sa idejom da se mladim ljudima pruži priliku stručnog usavršavanja u Njemačkoj u trajanju od tri do šest mjeseci uz financijsku podršku Njemačkog ministarstva za ekonomsku suradnju i razvoj (BMZ), te Njemačkih kompanija koje sudjeluju u programu.

Studentima završnih godina preddiplomskih studija, diplomskih studija, poslijediplomskih studija te onima koji su nedavno završili sa studijem pruža se prilika da primjene stečeno znanje profesionalno se usavršavajući u najboljim Njemačkim kompanijama.

Službena web stranica programa: https://www.djindjic-stipendienprogramm.de/

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke donijelo je Odluku o dodijeli jednokratne podrške najboljim studentima, državljanima Bosne i Hercegovine, koji studiraju na javnim visokoškolskim ustanovama u Federaciji Bosne i Hercegovine, čiji je uspjeh ostvaren do kraja akademske 2016./2017. godine.

Fakultet može kandidirati jednog studenta, s najboljim prosjekom ocjena u dosadašnjem studiju. Ukoliko dva studenta imaju isti prosjek ocjena, prednost ima student starije godine studija, a ako su na istoj godini studija prednost ima student koji je tijekom studija sudjelovao u znanstvenom i stručnom radu i izvannastavnim aktivnostima.

Prijave za jednokratnu podršku potrebno je predati u tajništvo fakulteta najkasnije do 24. listopada 2017. godine u 12.00 sati.

Kriteriji koji moraju biti ispunjeni kao i potrebna dokumentacija mogu se pogledati u Dopisu FMON-a.

Sveučilište u Mostaru raspisuje natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za za prethodnu akademsku godinu (2016./2017.). Studenti koji se žele prijaviti na natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za uspjeh u studiranju za ak. 2016./2017. g., obvezni su to učiniti do 25. listopada 2017. g. Uz prijavu potrebno je pdostaviti prijepis ocjena.

Odluka o pokretanju postupka dodjele Rektorove nagrade za uspjeh u studiranju može se vidjeti ovdje.

Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade studentima Sveučilišta u Mostaru za šport, studentski znanstveni ili umjetnički rad i promicanje Sveučilišta može se vidjeti ovdje.

Na temelju članka 10. Pravilnika o postupku i kriterijima za dodjelu Huawei stipendija studentima Sveučilišta u Mostaru, Rektor Sveučilišta u Mostaru, dana 4. listopada 2017. godine, objavljuje javni natječaj za dodjelu „Huawei stipendije“ redovnim studentima u akademskoj 2016./2017.

Tekst natječaja može se pogledati ovdje.

Tekst odluke može se pogledati ovdje.

Za program stipendiranja za mogućnost stažiranja u njemačkim tvrtkama u 2018. godini u trajanju od 3 do 6 mjeseci mogu se prijaviti studenti preddiplomskih, diplomskih i doktorskih studija te kandidati koji su već stekli kvalifikaciju s određenim radnim iskustvom, a jedan od uvjeta je starosna dob do 29 godina.
Kandidati se prijavljuju 
online i prijave su otvorene do 13.11.2017. g.

CAD/CAM centar
Sveučilište u Mostaru
BioEMIS